2012. január 19., csütörtök

Mi az az ouija tábla? Hogyan működik? Kipróbálhatod online ingyen!

Az ouija táblát ábécétáblának, beszélő táblának és boszorkánytáblának is szokták hívni azért, mert eleinte a boszorkányok használták a túlvilági lényekkel történő kapcsolattartásra. A spiritiszta társaságok korábban az asztaltáncoltatás és a kosaras szellemírás segítségével léptek kapcsolatba a szellemekkel, de ezekkel a módszerekkel az az egy baj van, hogy nehezen dokumentálhatóak, vagyis nem mindig érthető, hogy mit is akar ilyenkor közölni az a bizonyos entitás.
Az ouija tábla esetében már jobban látható, hogy a szellemek mit is akarnak közölni velünk, hiszen a táblán látható betűk és számok ki vannak nyomtatva, a szellem csak rámutat ezekre, és nem a médiumnak kell írni a szöveget.
A táblán az abc összes betűje, számok 1-től 9-ig, a két felső sarokban igen és nem feliratok, továbbá egy elköszönő szöveg látható. Tartozik még hozzá egy háromszög alakú ún. planchette, amelyet a táblára kell helyezni, és a szellemek ezen keresztül fognak kommunikálni. Persze használhatsz helyette egy szájjal lefelé fordított poharat is, ugyanúgy fog működni.

Mielőtt belemennék a tábla működésének bővebb ismertetésébe, egy dolgot szeretnék tisztázni, ami nagyon fontos: SZELLEMET IDÉZNI NAGYON VESZÉLYES! Elnézést, hogy kiabálok, de ez valóban nem játék, a szellemek általi megszállottság nemcsak a mesékben és az amcsi filmek létezik, hanem sajnos a valóságban is megesik. Nem tudhatod ugyanis, hogy az aurád milyen állapotban van, lehet, hogy repedések vannak rajta, amelyeken keresztül egy negatív szellem beléd bújhat, és utána azt csinálhat veled, amit akar. Nem egy olyan eset történt, amikor szellemidézés után az illető tébolydába került, mert a szellemek megőrjítették. Az is lehet, hogy már eleve beleragadtak ún. testetlenek az aurádba, amelyek különböző bajokat tudnak csinálni. Ezek olyan lények, akik korábban már éltek emberként a Földön, de meghaltak, csak éppen a szellemük képtelen távozni a bolygó légteréből, ezért gazdatestet keresnek maguknak. Kizárólag azokhoz az emberekhez csatlakoznak, akiknek alacsony rezgésszámuk van, és valamilyen függőségtől szenvednek. A testetlenek tudatosan nem bántanak senkit, csak az egónkra hatnak legfeljebb. Elküldeni őket úgy lehet, hogyha megnöveled a frekvenciádat, illetve imával is elküldheted őket. Erről a témáról a Spirituális Választerápia című könyvben Robert Detzler ír, a másik blogomon már írtam róla.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy soha ne kerülj kapcsolatba a szellemvilággal a megfelelő védővarázslatok nélkül! Az egyik ilyen meditációs technika a földelés, amelynek az a lényege, hogy egy fának képzeled magad, amelynek a gyökerei mélyen hatolnak a földbe, míg a lombjai magasan nyúlnak az égbe. Ha ezt a fajta meditációt rendszeresen gyakorlod, akkor stabilan fogsz állni a földön, és nem szállsz el. A meditáció azt jelképezi, hogy egy médiumnak a két a legszélső csakrája (azaz a gyökér-és a korona) kell, hogy nagyon erős legyen, mert az ég és a föld között kell neki közvetíteni.
Az sem véletlen, hogy a boszorkányok a mágikus szertartások alatt kört vetettek fel maguk köré, amelynek elsősorban védőfunkciója van, hogy a varázslat még hatásosabb legyen.
Ha értesz a boszorkánysághoz, akkor vesd fel a kört a wicca szertartás szerint, ha nem, akkor csak képzeld el, hogy egy fehér fénykör védelmez benneteket a tábla használata során.

A szellemidézéshez legalább két személy szükséges, mert akkor keletkezik elég energia a helyiségben, hogy a szellem meg tudjon jelenni.
Üljetek le egymással szemben, a tábla pedig legyen az öletekben. Mindketten tegyétek az ujjatokat a planchette-re, de ne nyomjátok erősen, csak finoman érjetek hozzá.
Először is kérjétek a szellemvilág engedélyét a kommunikációhoz, hogy egyáltalán szóba állnak-e veletek.
Ha nem, akkor ennyivel megúsztátok. :)  Ha igen a válasz, akkor kezdetben nagyon egyszerű dolgokat kérdezzetek, például a szellemi vezetőtök nevét. Elsőre olyanokat kérdezzetek, amire amúgy is tudjátok a választ, illetve lehetőleg eldöntendő kérdéseket kérdezzetek. Mielőtt kapcsolatba lépnétek a szellemvilággal írjátok össze a kérdéseiteket ugyanúgy, mint egy újságíró, mielőtt munkába megy. Ha tudjátok, a válaszokat is jegyezzétek le valahová. Ha a planchette úgy mozog, hogy gyors egymásutánban megérinti a tábla mind a négy sarkát, akkor valószínűleg rosszindulatú szellemet vonzottatok be, ilyenkor hagyjátok abba gyorsan a szertartást, és helyezzétek a planchette-t a búcsúfeliratra. Ez utóbbit minden szertartás után meg kell csinálni. A táblát minden használat előtt tisztítsátok meg, nem szabad, hogy poros legyen.
Nagyon fontos, hogy buta kérdéseket ne tegyetek fel, pl. mikor és hogyan fogok meghalni, mert úgyse mondják meg. Úgyis időben megtudod, mert mindenki sorra kerül előbb, vagy utóbb. A lényeg az, hogy a tiszteld a táblát is és a különböző entitásokat  is.

Ha kipróbálnád az ouija tábla működését, azt most már kockázatmentesen megteheted az interneten is, csak kattints ide . Fontos tudni, hogy az oldal és a tábla is angol nyelvű, ezért a kérdéseidet is angolul tedd fel a fenti rubrikában, majd nyomd meg az Ask gombot. Ha javítanál, akkor a Clear gombot használd. Válaszul a planchette a kívánt irányba fog mozogni.
Az oldal egyébként a beszélő táblák történelmével foglalkozik, és a képgalériákban sokféle ouija táblát láthatsz az egészen egyszerűtől a nagyon bonyolultig.

1 megjegyzés:

  1. var none = new Array("ask", "ask me", "i am here", "fear not", "speak",
    "speak to me", "i hear", "i await", "ask your question", "ouija knows all");
    var days = new Array("sunday", "monday", "tuesday", "wednesday", "thursday",
    "friday", "saturday");
    var months = new Array("january", "february", "march", "april", "may", "june",
    "july", "august", "september", "october", "november",
    "december");
    var seasons = new Array("spring", "summer", "fall", "winter");
    var times = new Array("never", "soon", "very soon", "tomorrow", "next week",
    "not now", "later", "in time", "not ready");
    var people = new Array("a friend", "a stranger", "yourself", "no one",
    "one close");
    var places = new Array("far away", "close", "very near", "someplace new",
    "not here", "somewhere close", "in a place you know", "look near");
    var other = new Array("cannot say", "cannot tell", "unknown", "ask later",
    "not known", "not seen", "maybe later", "future hazy",
    "too dark", "not clear", "unclear", "conditions good", "conditions cloudy", "have someone else ask", "check back later");

    function pickFromList(list) {

    var r;

    // Return a random word from a list.

    r = Math.floor(Math.random() * list.length);
    return list[r];
    }

    VálaszTörlés